Kokta morötter
Budget Nytt

Kokta morötter

15 min
Buffé
Tänk att något så simpelt kan vara så gott! Kokta morötter slungade i smör och finhackad persilja är ett gott tillbehör till fisk, kött eller vegetariskt.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokta-morotter/

Gör så här

  • Skölj och skala morötterna. Om du använder knippmorötterna kan du skära av blasten från morötterna ca 1 cm från skaftet och borsta bort ev. jord.
  • Skär morötterna i tjocka sneda skivor.
  • Lägg i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt salt och koka upp under lock.
  • Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Använd en skalkniv eller provsticka för att känna om de är klara. De ska vara mjuka men ha tuggmotståndet kvar.
  • Häll av vattnet. Slunga morötterna med smör och persilja.
  • Servera kokta morötter genast.
Klart!

Ingredienser

Morot
500 g
Salt
1 tsk
25 g
Bladpersilja, finstrimlad
½ dl