Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kokta morötter
Budget
Nytt
Kokta morötter
15 min
Buffé
•
Kommentarer
Tänk att något så simpelt kan vara så gott! Kokta morötter slungade i smör och finhackad persilja är ett gott tillbehör till fisk, kött eller vegetariskt.
Andra liknande recept
30 min
Salsicciapasta
(374)
Klassisk bolognese
(390)
30 min
Morotssoppa
(511)
1 tim 30 min
Yakiniku
(125)
Budget
50 min
Röd linsgryta
(13)
Fler recept
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skölj och skala morötterna. Om du använder knippmorötterna kan du skära av blasten från morötterna ca 1 cm från skaftet och borsta bort ev. jord.
Skär morötterna i tjocka sneda skivor.
Lägg i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt salt och koka upp under lock.
Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Använd en skalkniv eller provsticka för att känna om de är klara. De ska vara mjuka men ha tuggmotståndet kvar.
Häll av vattnet. Slunga morötterna med smör och persilja.
Servera kokta morötter genast.
Klart!
Ingredienser
Morot
500 g
Salt
1 tsk
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Bladpersilja, finstrimlad
½ dl
Andra liknande recept
30 min
Salsicciapasta
(374)
Klassisk bolognese
(390)
30 min
Morotssoppa
(511)
1 tim 30 min
Yakiniku
(125)
Budget
50 min
Röd linsgryta
(13)
2 tim 20 min
Fransyska i ugn med pressad potatis och gräddsås
(657)
3 tim
Fläsklägg med rotmos
(165)
Budget
35 min
Stekt ris
(94)
Budget
Stuvade morötter
(24)
Budget
30 min
Morotsbiffar
(50)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum