Kokoskyckling

Kokoskyckling

Betyg

(72 st)

Lättlagad kycklinggryta med mycket smak av bland annat kokos och med vacker färg från gurkmeja.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kycklingdelar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • ½ färsk röd chili
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika
  • 5 dl lätt kokosmjölk
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%

Gör så här:

Gör så här:

Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra och låt eftersteka under lock ca 20 min. Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten och paprikan. Fräs grönsakerna i smör i en gryta några minuter. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, gurkmeja och buljongtärning. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg i kycklingdelarna och låt grytan koka ca 3 min. Smaka av med salt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem