Kokoskonfekt

1 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Kokoskonfekt

Krämig kokoskonfekt med mandelmassa och choklad – små lyxiga godbitar som smälter i munnen. Perfekt att göra i god tid till fika, fest eller som sött inslag i present.

Nytt

Ingredienser

50 g
Mandelmassa
200 g
Kokosflingor
6 dl
Sötad kondenserad mjölk
ca 400 g
Citron
1
Salt
1 krm
Mörk choklad
400 g
Dekorpuder i silver eller guld eller kakao

Gör så här

  • Smält smöret i en liten kastrull. Skär mandelmassa i små tärningar. Lägg i en bunke.
  • Blanda försiktigt ner kokosflingor,kondenserad mjölk, finrivet citronskal och salt. Rör ihop till en jämn smet. Täck bunken och ställ in i kylen ca 1 timme.
  • Forma små kulor av smeten, ca 40 st, och lägg dem på en tallrik eller bricka klädd med bakplåtspapper.
  • Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Doppa varje kokosboll i den smälta chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspapper. Strö över puder eller strössel om du önskar.
  • Låt konfekten stelna i rumstemperatur tills chokladen är fast. Om du vill påskynda processen kan den ställas i kylen en kort stund, men tänk på att chokladen kan tappa lite glans.
  • Förvara konfekten i en lufttät burk på ett svalt och torrt ställe.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden

Energi:

6157 kcal

Energidistribution % Näringsvärden
Fiber: - 31 g
Protein: 6,8 % 103,1 g
Fett: 56,3 % 391,7 g
Kolhydrater: 36,9 % 559,6 g
https://www.arla.se/recept/kokoskonfekt/