Marsipan

Marsipan

Betyg

(22 st)

Marsipan är en viktig ingrediens i flera kända bakverk och rolig att färga och forma figurer av till jul och påsk. Många köper färdig marsipan, men med detta grundrecept är det inte alls svårt att göra den själv.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • 200 g mandel
  • 3 bittermandlar
  • 2½ dl florsocker
  • 1 äggvita

Gör så här:

Gör så här:

Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa eller mal dem fin i matberedare eller kvarn. Blanda ner florsocker, tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller ev några droppar kallt vatten om den blir för torr och kompakt.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1835 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 177 g
  • Fett: 104 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem