Marsipan

Marsipan

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Marsipan är en viktig ingrediens i flera kända bakverk och rolig att färga och forma figurer av till jul och påsk. Många köper färdig marsipan, men med detta grundrecept är det inte alls svårt att göra den själv.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • 200 g mandel
  • 3 bittermandlar
  • 2½ dl florsocker
  • 1 äggvita

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa eller mal dem fin i matberedare eller kvarn. Blanda ner florsocker, tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller ev några droppar kallt vatten om den blir för torr och kompakt.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1835 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 177 g
  • Fett: 104 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag