Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Marsipan
Marsipan
30 min
•
Se kommentarer
Marsipan är en viktig ingrediens i flera kända bakverk och rolig att färga och forma figurer av till jul och påsk. Många köper färdig marsipan, men med detta grundrecept är det inte alls svårt att göra den själv.
Andra liknande recept
1 tim
Brynt smörkola med havssalt
(25)
1 tim
Knäck
(2270)
1 tim
Klassisk knäck
(605)
50 min
Fudge
(296)
15 min
Brända mandlar
(776)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper.
Mixa eller mal dem fin i matberedare eller kvarn.Blanda med florsocker i en bunke.
Tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa.
Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller ev några droppar kallt vatten om den blir för torr och kompakt.
Klart!
Näringsvärden, per recept
Energi:
1835 kcal
Protein:
44 g
Kolhydrater:
177 g
Fett:
104 g
Ingredienser
Mandel
200 g
Bittermandlar
3
Florsocker
2½ dl
Äggvita
1
Andra liknande recept
1 tim
Brynt smörkola med havssalt
(25)
1 tim
Knäck
(2270)
1 tim
Klassisk knäck
(605)
50 min
Fudge
(296)
15 min
Brända mandlar
(776)
45 min
Kokostoppar
(1405)
Budget
45 min
Lätt julgodis
(50)
1 tim
Chokladkola
(310)
Budget
1 tim
Cornflakeskakor
(16)
Ischoklad
(467)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum