
Kokoskaka med limegrädde
Underbart god kokoskaka, serverad med färska bär och frisk limegrädde som balanserar kakans sötma fint.
Ingredienser
Antal portioner
-
150 g Arla® Svenskt Smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 3 dl kokosflingor
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar
- 1 dl kokoschips
Till servering:
-
3 dl Arla® vispgrädde
- ½ dl florsocker
- rivet skal av och saft 1 lime
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt och smör. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö formen med kokosflingor och häll i smeten. Strö över frukter, bär och kokoschips. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Vispa grädde och florsocker lätt och vänd ner lime. Servera kakan tillsammans med grädden, frukter och bär.
Näringsvärden, per bit inklusive grädde
- Energi: 590 kcal
- Protein: 7 g
- Kolhydrater: 39 g
- Fett: 45 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut