Kokoskaka med limegrädde

Kokoskaka med limegrädde

Betyg

(49 st)

Underbart god kokoskaka, serverad med färska bär och frisk limegrädde som balanserar kakans sötma fint.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar
  • 1 dl kokoschips

Till servering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • rivet skal av och saft 1 lime

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt och smör. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö formen med kokosflingor och häll i smeten. Strö över frukter, bär och kokoschips. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Vispa grädde och florsocker lätt och vänd ner lime. Servera kakan tillsammans med grädden, frukter och bär.

Näringsvärden, per bit inklusive grädde

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem