Kokoskaka med limegrädde

1 tim
Frysbar
Kokoskaka med limegrädde

Underbart god kokoskaka, serverad med färska bär och frisk limegrädde som balanserar kakans sötma fint.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Salt
1 krm
Kokosflingor
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Hallon, blåbär, jordgubbar i bitar
2 dl
Kokoschips
1 dl

Till servering:

3 dl
Florsocker
½ dl
Lime
rivet skal av och saft 1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt och smör.
  • Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö formen med kokosflingor och häll i smeten.
  • Strö över frukter, bär och kokoschips. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
  • Vispa grädde och florsocker lätt och vänd ner lime.
  • Servera kakan tillsammans med grädden, frukter och bär.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

579 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,5 g
Protein: 4,1 % 5,8 g
Fett: 66,6 % 43,6 g
Kolhydrater: 29,3 % 41,8 g
https://www.arla.se/recept/kokoskaka-med-limegradde/