
Knapriga bars med tranbär
Hemmagjorda bars med fiberhavregryn och tranbär är perfekta som återhämtning efter träning eller gott till mellanmål. Enkelt och kul att göra själv!
Ingredienser
Receptet gäller för 18 st
-
150 g Arla® Svenskt Smör
- 1 dl rårörsocker
- ½ dl honung
- ½ dl solrosfrön
- 3 dl fiberhavregryn
- 2½ dl quinoapuffar
- 1½ dl torkade tranbär
- ½ krm salt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smör med socker och honung i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd, rostfri form, 20x30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. tills den har fått fin färg. Låt svalna och skär i rutor. Låt kallna helt.
Tips:
Du kan byta quinoapuffar mot dinkel- eller rispuffar.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 135 kcal
- Protein: 1 g
- Kolhydrater: 14 g
- Fett: 8 g
Tips:
Du kan byta quinoapuffar mot dinkel- eller rispuffar.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut