Knäckig kladdkaka

Knäckig kladdkaka

Betyg

(397 st)

En smarrig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av knäck som vann Kladdkakeracet 2012. Otroligt god, gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Chokladsmet:

Knäcksmet:

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering:

  • Arla® vispgrädde

Gör så här:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Servera vispad grädde eller vaniljglass till

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem