Knäckig kladdkaka

50 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Fika
Frysbar
Knäckig kladdkaka

En smarrig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av knäck som vann Kladdkakeracet 2012. Otroligt god, gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Chokladsmet:

50 g
Ägg
1
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Kakao
2 msk
Vetemjöl
1 dl
Sirap
½ dl

Knäcksmet:

100 g
Strösocker
1 dl
Sirap
½ dl
½ dl
Havregryn
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Bakpulver
½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk

Till servering:

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen.
  • Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten på chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  • Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

415 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3 % 3,1 g
Fett: 41,3 % 19,4 g
Kolhydrater: 55,7 % 56,9 g
https://www.arla.se/recept/knackig-kladdkaka/