Klassisk cheesecake

Klassisk cheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(177 st)

En klassisk cheesecake med fruktig, fräsch topping av granatäpple och jordgubbar. Cheesecake är en användbar efterrätt som passar för de allra flesta tillfällena.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Topping:

Garnering:

  • 250 g jordgubbar
  • 1 granatäpple

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  3. Vispa ihop kvarg, färskost, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
  4. Rör ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min.
  5. Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och granatäpplekärnor och servera.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: