Kladdkakspaj

Kladdkakspaj

Betyg

(6 st)

Gör fikasuccé och bjud på en paj bakad med krämig choklad och ett knäckigt kokostäcke. Godast är pajen ljummen med en klick lättvispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg:

Kladdkakssmet:

Kokostäcke:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke, knåda inte. Plasta in degen och låt vila i kyl ca 20 min. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke och tillsätt smält smör. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 8 min. Häll i kladdkakssmeten i pajskalet och grädda ca 6 min. Rör under tiden ihop alla ingredienser till kokostäcket. Ta ut pajen ur ugnen, bred på kokostäcket och grädda ytterligare ca 14 min. Servera gärna pajen med vispad grädde och färsk frukt.

Tips:

Receptet är skapat av Lovisa Sigfridsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem