Kladdkakspaj

Kladdkakspaj

1 tim Efterrätt
Gör fikasuccé och bjud på en paj bakad med krämig choklad och ett knäckigt kokostäcke. Godast är pajen ljummen med en klick lättvispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkakspaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rör ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke, knåda inte. Plasta in degen och låt vila i kyl ca 20 min.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke och tillsätt smält smör. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  • Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 8 min. Häll i kladdkakssmeten i pajskalet och grädda ca 6 min.
  • Rör under tiden ihop alla ingredienser till kokostäcket. Ta ut pajen ur ugnen, bred på kokostäcket och grädda ytterligare ca 14 min.
  • Servera gärna pajen med vispad grädde och färsk frukt.
Klart!

Receptet är skapat av Lovisa Sigfridsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Energi:

415 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Pajdeg:
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
½ dl
100 g
Vatten
3 msk
Salt
½ krm
Kladdkakssmet:
Ägg
2
Strösocker
2 dl
100 g
Vetemjöl
2½ dl
Chokladdryckspulver
2 msk
Kakao
2½ msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
½ krm
Kokostäcke:
Kokosflingor
2½ dl
Strösocker
2 msk
Vetemjöl
2 msk
1½ dl
2 msk
Flytande honung
2 msk