Kladdkakspaj

1 tim Efterrätt
Frysbar
Kladdkakspaj

Gör fikasuccé och bjud på en paj bakad med krämig choklad och ett knäckigt kokostäcke. Godast är pajen ljummen med en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

Pajdeg:

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
½ dl
100 g
Vatten
3 msk
Salt
½ krm

Kladdkakssmet:

Ägg
2
Strösocker
2 dl
100 g
Vetemjöl
2½ dl
Chokladdryckspulver
2 msk
Kakao
2½ msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
½ krm

Kokostäcke:

Kokosflingor
2½ dl
Strösocker
2 msk
Vetemjöl
2 msk
1½ dl
2 msk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rör ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke, knåda inte. Plasta in degen och låt vila i kyl ca 20 min.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke och tillsätt smält smör. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  • Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 8 min. Häll i kladdkakssmeten i pajskalet och grädda ca 6 min.
  • Rör under tiden ihop alla ingredienser till kokostäcket. Ta ut pajen ur ugnen, bred på kokostäcket och grädda ytterligare ca 14 min.
  • Servera gärna pajen med vispad grädde och färsk frukt.
Klart!

Receptet är skapat av Lovisa Sigfridsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Näringsvärden, per bit exkl grädde

Energi:

415 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/kladdkakspaj/