Kladdkakspaj
1 tim
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Gör fikasuccé och bjud på en paj bakad med krämig choklad och ett knäckigt kokostäcke. Godast är pajen ljummen med en klick lättvispad grädde.
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
100 g | |
Vatten
|
3 msk |
Salt
|
½ krm |
Kladdkakssmet:
Ägg
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
100 g | |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Chokladdryckspulver
|
2 msk |
Kakao
|
2½ msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
½ krm |
Kokostäcke:
Kokosflingor
|
2½ dl |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
Vetemjöl
|
2 msk |
1½ dl | |
2 msk | |
Flytande honung
|
2 msk |
Gör så här
Receptet är skapat av Lovisa Sigfridsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.
Näringsvärden, per bit exkl grädde
Energi:
415 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 23 g |

