Kladdkakemuffins med mintchoklad

Afternoon tea Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkakemuffins med mintchoklad

Sagolika kladdkakemuffins med var sin ruta mintchoklad i mitten. Enkelt recept på sega och kladdiga chokladmuffins. Perfekta till fikat eller som efterrätt! Toppas med riven choklad. Kladdkakemuffins smakar ljuvligt med en kula glass till serveringen.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Kakao
3 msk
Strösocker
3 dl
Chokladdryckspulver eller oboy
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
1½ dl
Mintchoklad ca 100g
12 bitar
Kokosflingor

Till servering:

Mintchoklad
50 g
Chokladsås
Vaniljglass
½ liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj en muffinsplåt med 12 formar och ströa med kokosflingor.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen. Rör om till en slät smet.
  • Häll smeten i formarna. Tryck ner en chokladruta i varje form. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna.
  • Riv chokladen. Ställ kladdkakemuffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje. Ringla chokladsås över och toppa med riven choklad. Garnera ev med citronmeliss.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per styck

Energi:

210 kcal

Näringsvärden per styck
Protein: 4 g
Fett: 11 g
Kolhydrater: 22 g
https://www.arla.se/recept/kladdkakemuffins-med-mintchoklad/