Kladdkakemuffins med mintchoklad

Afternoon tea Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkakemuffins med mintchoklad

Sagolika kladdkakemuffins med var sin ruta mintchoklad i mitten. Enkelt recept på sega och kladdiga chokladmuffins. Perfekta till fikat eller som efterrätt! Toppas med riven choklad. Kladdkakemuffins smakar ljuvligt med en kula glass till serveringen.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Kakao
3 msk
Strösocker
3 dl
Chokladdryckspulver eller oboy
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
1½ dl
Mintchoklad ca 100g
12 bitar
Kokosflingor

Till servering:

Mintchoklad
50 g
Chokladsås
Vaniljglass
½ liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj en muffinsplåt med 12 formar och ströa med kokosflingor.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen. Rör om till en slät smet.
  • Häll smeten i formarna. Tryck ner en chokladruta i varje form. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna.
  • Riv chokladen. Ställ kladdkakemuffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje. Ringla chokladsås över och toppa med riven choklad. Garnera ev med citronmeliss.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kladdkakemuffins-med-mintchoklad/