Kladdkaka med marshmallows, pecannötter och salt kolasås
1 tim
Efterrätt
Går att frysa
•
En magiskt god kladdkakebakelse med knapriga och syrliga pecannötter som blandas med salt kolasås och söta marshmallows till en riktigt kladdig kladdkaka. Den blev också publikfavorit på Bak- & Chokladfestivalen 2015.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kakan:
Limenötter:
Kolasås:
Topping och servering:
Kladdkakan är skapad av Linnéa Nygren från Saltsjö-Boo som är finalist i Kladdkakeracet 2015.
Ingredienser
Kakan:
200 g | |
Mörk choklad
|
100 g |
Strösocker
|
4½ dl |
Ägg
|
4 |
Vetemjöl
|
2 dl |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Salt
|
1 krm |
Limenötter:
Pekannötter
|
1½ dl |
---|---|
Rårörsocker
|
¾ dl |
Limesaft
|
1½ msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Kolasås:
1 dl | |
Strösocker
|
1 dl |
Ljus sirap
|
2 dl |
Lime
|
rivet skal av 1 |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Vaniljgrädde:
2 dl | |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Topping:
Flingsalt
|
½ tsk |
---|---|
Minimarshmallows
|
2 dl |
Physalis
|
ev 1 ask |