Kladdkaka med marshmallows, pecannötter och salt kolasås
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En magiskt god kladdkakebakelse med knapriga och syrliga pecannötter som blandas med salt kolasås och söta marshmallows till en riktigt kladdig kladdkaka. Den blev också publikfavorit på Bak- & Chokladfestivalen 2015.
Ingredienser
Kakan:
| 200 g | |
|
Mörk choklad
|
100 g |
|
Strösocker
|
4½ dl |
|
Ägg
|
4 |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Limenötter:
|
Pekannötter
|
1½ dl |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
¾ dl |
|
Limesaft
|
1½ msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Kolasås:
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Ljus sirap
|
2 dl |
|
Lime
|
rivet skal av 1 |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Vaniljgrädde:
| 2 dl | |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Topping:
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|---|---|
|
Minimarshmallows
|
2 dl |
|
Physalis
|
ev 1 ask |
Gör så här
Kakan:
Limenötter:
Kolasås:
Topping och servering:
Markera receptet som tillagat
Kladdkakan är skapad av Linnéa Nygren från Saltsjö-Boo som är finalist i Kladdkakeracet 2015.
Näringsvärden, per bit
Energi:
648 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 3,3 % | 5,2 g |
| Fett: | 45,4 % | 33,3 g |
| Kolhydrater: | 51,3 % | 81,8 g |