Kladdkaka utan ägg
50 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
En riktigt chokladstinn kladdkaka bakad utan ägg. Låt gärna kakan stå i kylskåp minst två timmar före servering så den sätter sig. Serveras med en generös klick vispad grädde och färska bär.
Ingredienser
150 g | |
1 dl | |
Ljus sirap
|
½ dl |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Kakao
|
¾ dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
Rostade kokosflingor
|
2 msk |
---|---|
3 dl | |
Blandade färska bär
|
Gör så här
Bröa gärna formen med kokosflingor eller flagad mandel!
Näringsvärden, per bit inkl. tillbehör
Energi:
383 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 38 g |
Fett: | 23 g |

