Kladdkaka utan ägg
50 min
•
Arbetstid: 10 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En riktigt chokladstinn kladdkaka bakad utan ägg. Låt gärna kakan stå i kylskåp minst två timmar före servering så den sätter sig. Serveras med en generös klick vispad grädde och färska bär.
Ingredienser
| 150 g | |
| 1 dl | |
|
Ljus sirap
|
½ dl |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Kakao
|
¾ dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
|
Rostade kokosflingor
|
2 msk |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Blandade färska bär
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Bröa gärna formen med kokosflingor eller flagad mandel!
Näringsvärden, per bit
Energi:
466 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 3,1 % | 3,6 g |
| Fett: | 59,2 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 43,2 g |