Kladdkaka med valnötter och marshmallows

Kladdkaka med valnötter och marshmallows

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(125 st)

Sagolikt god kladdkaka med knapriga, hackade valnötter och söta, sega marshmallows. Kokos i formen ger extra god smak!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g hackad valnötter
  • 100 g marshmallows
  • kokosflingor

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Ta ut kakan och låt den svalna. Strö över florsocker.

Kladdkaka – rör ihop smeten

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem