Kladdkaka med turkisk peppar

Kladdkaka med turkisk peppar

35 min
Ljuvligt kladdig kladdkaka för alla som älskar salt lakrits. Mortlade saltlakritskarameller och lite extra salt i smeten gör susen och är en fantastisk smakkombination till choklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  • Mortla eller hacka lakritskaramellerna och rör ner i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
  • Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 12 g
Video
Kladdkaka i långpanna

Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att göra kladdkaka i långpanna eller i muffinsformar. Perfekt när man ska bjuda många på kladdkaka. Smidigt och gott!

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Turkisk peppar
10