Kladdkaka med turkisk peppar

Kladdkaka med turkisk peppar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(216 st)

Ljuvligt kladdig kladdkaka för alla som älskar salt lakrits. Mortlade saltlakritskarameller och lite extra salt i smeten gör susen och är en fantastisk smakkombination till choklad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Mortla eller hacka lakritskaramellerna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Kladdkaka i långpanna

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem