Kladdkaka med tranbär, pecannötter och minimarshmallows
40 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Sagolik kladdkaka som nästan blir seg som kolagodis i konsistensen. Den här kladdkakan, med syrliga tranbär, knapriga nötter och söta marshmallows, blir extra lyxig med riklig topping.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Receptet är skapat av Hedvig Isacsson, finalist i Kladdkakeracet 2014.
Energi:
300 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 17 g |
Video
Lär känna din ugn
Baka kladdkaka är lätt, men din ugn kan göra att kakan inte blir helt perfekt. Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att du behöver lära känna din ugn för att lyckas med kladdkakan.
Ingredienser
150 g | |
Pekannötter
|
1½ dl |
Strösocker
|
2½ dl |
Sirap
|
2 msk |
Vetemjöl
|
2 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kakao
|
5 msk |
½ dl | |
Salt
|
½ tsk |
Torkade tranbär
|
1 dl |
Minimarshmallows
|
1½ dl |