Kladdkaka med svarta bönor och flingsalt
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Dessert
                                    Fika
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Kladdkaka med svarta bönor - en glutenfri kladdkaka med mycket chokladsmak! Bönorna är en spännande överraskning och passar otroligt bra i en chokladkaka. Servera kladdkakan med syrlig frosting kryddad med kardemumma. Toppa med färska hallon.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Kokta svart böna, à 400 g
                                            
                                     | 1 burk | 
|---|---|
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Mörk choklad
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Kallt starkt kaffe, t ex espresso
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Kakao
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | 1½ tsk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Vispad kardemummafrosting:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Florsocker
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Mortlade kardemummakärnor
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Färska hallon
                                            
                                     | 
|---|
Gör så här
Vispad kardemummafrosting:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Istället för bakplåtspapper - "bröa" formen med smör och kokosflingor.
Näringsvärden, per bit
Energi:
223 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g | 
| Protein: | 10,6 % | 5,8 g | 
| Fett: | 49,9 % | 12,6 g | 
| Kolhydrater: | 39,5 % | 21,7 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp)