Kladdkaka med svarta bönor och flingsalt
45 min
•
Arbetstid: 20 min
Dessert
Fika
•
Kladdkaka med svarta bönor - en glutenfri kladdkaka med mycket chokladsmak! Bönorna är en spännande överraskning och passar otroligt bra i en chokladkaka. Servera kladdkakan med syrlig frosting kryddad med kardemumma. Toppa med färska hallon.
Ingredienser
|
Kokta svart böna, à 400 g
|
1 burk |
|---|---|
| 50 g | |
|
Mörk choklad
|
50 g |
|
Ägg
|
2 |
|
Kallt starkt kaffe, t ex espresso
|
2 msk |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Kakao
|
1½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Vispad kardemummafrosting:
| 2 dl | |
|
Florsocker
|
2 msk |
|
Mortlade kardemummakärnor
|
2 krm |
|
Färska hallon
|
|---|
Gör så här
Vispad kardemummafrosting:
Markera receptet som tillagat
Istället för bakplåtspapper - "bröa" formen med smör och kokosflingor.
Näringsvärden, per bit
Energi:
223 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 10,6 % | 5,8 g |
| Fett: | 49,9 % | 12,6 g |
| Kolhydrater: | 39,5 % | 21,7 g |