Kladdkaka med Polly och färskostswirl

50 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Fika
Frysbar
Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake - tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

150 g
Mörk choklad 70%
150 g
Rostade salta cashewnötter
100 g
Ägg
3
150 g
Rårörsocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Polly, t ex Polly
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
  • Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret.
  • Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt.
  • Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten.
  • Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset.
  • Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

388 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1 g
Protein: 6,4 % 6,1 g
Fett: 57 % 25 g
Kolhydrater: 36,6 % 34,9 g
Kladdkaka med Polly och färskostswirl
Video Kladdkaka med Polly och färskostswirl - gör så här

Louise Johansson, Sveriges första mästerkock, bakar kladdkaka med Arla Kökets färskost i smeten.

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-polly/