Kladdkaka med polkagris

Kladdkaka med polkagris

Betyg

(23 st)

Riktigt kladdig kladdkaka med smak av mint. Toppa med krossade polkagrisar för krisp och smak, och servera med lättvispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2- 3 krm pepparmintsarom
  • 1 dl polkagrisar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntoljan och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Krossa polkagrisarna och strö över kakan när den svalnat. Servera kakan med vispad grädde.

Nya smaksuccéer

 

Näringsvärden, per bit exkl tillbehör

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem