Kladdkaka med polkagris

40 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Kladdkaka med polkagris

Riktigt kladdig kladdkaka med smak av mint. Toppa med krossade polkagrisar för krisp och smak, och servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Pepparmintsarom
2- 3 krm
Polkagrisar
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntoljan och rör om.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
  • Krossa polkagrisarna och strö över kakan när den svalnat.
  • Servera kakan med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

309 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,3 % 4 g
Fett: 42,7 % 14,9 g
Kolhydrater: 52 % 39,6 g
Video Kladdkaka – smaksätt med något gott

Vill du smaksätta din kladdkaka med något gott? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på goda smaker och fyllningar som gör din kladdkaka extra god.

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-polkagris/