Kladdkaka med polka-chokladgrädde

Kladdkaka med polka-chokladgrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

En klassisk kladdkaka med spännande chokladgrädde som smaksatts med polkachoklad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Garnering:

  • 2½ dl Arla® vispgrädde
  • 1½ msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 200 g polkachoklad

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt. Häll smeten i smord och bröad form med löstag bar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna. Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.

Kladdkaka – smaksätt med något gott

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: