Kladdkaka med polka-chokladgrädde

Kladdkaka med polka-chokladgrädde

40 min
Efterrätt
Går att frysa
En klassisk kladdkaka med spännande chokladgrädde som smaksatts med polkachoklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-polka-chokladgradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt.
  • Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 34 g
Video
Kladdkaka – smaksätt med något gott

Vill du smaksätta din kladdkaka med något gott? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på goda smaker och fyllningar som gör din kladdkaka extra god.

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1½ dl
Salt
1 krm
Garnering:
2½ dl
Kakao
1½ msk
Florsocker
1 msk
Polkachoklad
200 g