Kladdkaka med polka-chokladgrädde

40 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka med polka-chokladgrädde

En klassisk kladdkaka med spännande chokladgrädde som smaksatts med polkachoklad.

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1½ dl
Salt
1 krm

Garnering:

2½ dl
Kakao
1½ msk
Florsocker
1 msk
Polkachoklad
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Rör ner mjöl och salt.
  • Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

525 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 34 g
Video Kladdkaka – smaksätt med något gott

Vill du smaksätta din kladdkaka med något gott? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på goda smaker och fyllningar som gör din kladdkaka extra god.

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-polka-chokladgradde/