Kladdkaka med päron och mintchoklad

Kladdkaka med päron och mintchoklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(51 st)

Ljuvlig kladdkaka med dinkelmjöl i smeten. Fantastisk smakkombination med bitar av päron i kakan som toppas med mintchoklad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 65 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 1½ dl siktat dinkelmjöl
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 mogna päron
  • 7 bitar mörk choklad med mint

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Lägg på mintchokladen när ca 4 min återstår.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem