Kladdkaka med päron och mintchoklad

45 min
Arbetstid: 25 min
Fika
Frysbar
Kladdkaka med päron och mintchoklad

Ljuvlig kladdkaka med dinkelmjöl i smeten. Fantastisk smakkombination med bitar av päron i kakan som toppas med mintchoklad.

Ingredienser

65 g
Ägg
1
Rårörsocker
2 dl
Siktat dinkelmjöl
1½ dl
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1½ tsk
Bakpulver
1 tsk
Mogna päron
2
Mörk choklad med mint
7 bitar

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret.
  • Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  • Kärna ur och skär päronen i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Lägg på mintchokladen när ca 4 min återstår.
  • Servera kakan med en klick vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

379 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 3,1 g
Protein: 4,5 % 4,2 g
Fett: 57,6 % 24,7 g
Kolhydrater: 37,9 % 35,4 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-paron-och-mintchoklad/