Kladdkaka med mörk choklad

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg

(185 st)

Mustig, intensivt chokladsmakande kladdkaka som bakas med mörk choklad istället för kakao i smeten. Baka denna kladdkaka minst en dag före servering för bästa smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. OBS! Låt kakan kallna innan servering. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Smält choklad

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem