
Kladdkaka med mörk choklad
Mustig, intensivt chokladsmakande kladdkaka som bakas med mörk choklad istället för kakao i smeten. Baka denna kladdkaka minst en dag före servering för bästa smak.
Ingredienser
Receptet gäller för 12 bitar
- 250 g mörk choklad
- 1 dl kallt, starkt kaffe
-
250 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
- 2 krm salt
Till servering:
- Arla® vispgrädde
- florsocker
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. OBS! Låt kakan kallna innan servering. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Kladdkaka – rör ihop smeten
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut