Kladdkaka med marängsviss-topping
30 min
•
En kladdkaka med extra allt! Den festligaste kladdkakan är toppad med klassisk marängsviss. Vispad grädde, vaniljglass, maränger och banan. Två efterrätter i en, kanske blir denna kladdkaka nästa kalasfavorit?
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Receptet är skapat av Amy Allegrini Hobson, vinnare av Kladdkakeracet 2014.
Energi:
285 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 15 g |
Video
Lär känna din ugn
Baka kladdkaka är lätt, men din ugn kan göra att kakan inte blir helt perfekt. Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att du behöver lära känna din ugn för att lyckas med kladdkakan.
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
3 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Kakao
|
4 msk |
Salt
|
1 krm |
Topping:
2 dl | |
Vaniljglass
|
2 dl |
Små maränger
|
15 |
Banan
|
1 |