Kladdkaka med marängsviss-topping

Kladdkaka med marängsviss-topping

Betyg

(101 st)

En kladdkaka med extra allt! Den festligaste kladdkakan är toppad med vispad grädde, maränger, banan och strössel - två efterrätter i en. Nästa kalasfavorit?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Topping:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och klicka över kakan. Strö över skivad banan, maränger och strössel.

Tips:

Receptet är skapat av Amy Allegrini Hobson, vinnare av Kladdkakeracet 2014.

Kompis med ugnen

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem