Kladdkaka med lakrits och hallon
50 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.
Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
3 dl |
Ägg
|
2 |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kakao
|
4 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Turkisk peppar krossade
|
8 |
Frysta hallon smulade
|
10 |
Till servering:
Hallon
|
|
---|---|
Florsocker
|
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.
Näringsvärden, per bit
Energi:
464 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 3,5 % | 4 g |
Fett: | 53 % | 27,8 g |
Kolhydrater: | 43,5 % | 49,7 g |
Video
Kladdkaka i långpanna
Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att göra kladdkaka i långpanna eller i muffinsformar. Perfekt när man ska bjuda många på kladdkaka. Smidigt och gott!

