Kladdkaka med lakrits och chokladfudge
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
Lyxiga smaker med lakrits i kladdkakan och fyllig och smakrik chokladfudge som topping. Servera kladdkakan med hjortrongrädde som är en ny spännande smakkompis.
Ingredienser
Kladdkaka
| 150 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Kakao
|
¾ dl |
|
Lakritspulver
|
¾ msk |
|
Ägg
|
2 |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
Chokladfudge
| 1½ dl | |
|
Lakritspulver
|
1 msk |
|
Mörk choklad
|
150 g |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Sirap
|
¾ dl |
| 50 g |
Hjortrongrädde
| 1½ dl | |
|
Hjortronsylt
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är gjort av Linn Lindgren från Stockholm och är ett av bidragen i finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per bit
Energi:
482 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 3,7 % | 4,4 g |
| Fett: | 54,9 % | 29,9 g |
| Kolhydrater: | 41,4 % | 49,1 g |