
Kladdkaka med kokosgömma
En kladdkaka med extra krämigt och kladdigt inre lager av kolasmakande kokosflingor, ungefär som Bounty-godis.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 bitar
-
125 g Arla® Svenskt Smör
- 50 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
Kokosgömma:
- 1½ dl kondenserad mjölk
- 2½ dl kokosflingor
- 2 dl Arla® vispgrädde
- 200 g bär, t ex björnbär
- ev kokos som topping
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Börja med kokosgömman. Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke, ställ i kylen. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rör ner ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och den smälta chokladen i smöret. Rör till en slät smet. Häll hälften av chokladsmeten i formen, bred försiktigt ut kokossmeten och täck med resten av chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen 18-20 min. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär. Toppa ev med kokos.
Tips:
Kladdkakan är skapad av Hanna Stöt från Mora, finalist i Kladdkakeracet 2015.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut