Kladdkaka med kokosgömma

Kladdkaka med kokosgömma

40 min
Går att frysa
En kladdkaka med extra krämigt och kladdigt inre lager av kolasmakande kokosflingor, ungefär som Bounty-godis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-kokosgomma/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Börja med kokosgömman. Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke, ställ i kylen.
  • Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Rör ner ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör till en slät smet.
  • Häll hälften av chokladsmeten i formen, bred försiktigt ut kokossmeten och täck med resten av chokladsmeten.
  • Grädda i mitten av ugnen 18-20 min.
  • Låt svalna och servera med vispad grädde och bär. Toppa ev med kokos.
Klart!

Kladdkakan är skapad av Hanna Stöt från Mora, finalist i Kladdkakeracet 2015.

Ingredienser

125 g
Mörk choklad
50 g
Ägg
2
Strösocker
2½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
4 msk
Kokosgömma:
Sötad kondenserad mjölk
1½ dl
Kokosflingor
2½ dl
2 dl
Bär, t ex björnbär
200 g
Ev kokos som topping