Kladdkaka med kokosgömma

Kladdkaka med kokosgömma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(51 st)

En kladdkaka med extra krämigt och kladdigt inre lager av kolasmakande kokosflingor, ungefär som Bounty-godis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kokosgömma:

  • 1½ dl kondenserad mjölk
  • 2½ dl kokosflingor
  • ev kokos som topping

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med kokosgömman. Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke, ställ i kylen. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rör ner ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och den smälta chokladen i smöret. Rör till en slät smet. Häll hälften av chokladsmeten i formen, bred försiktigt ut kokossmeten och täck med resten av chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen 18-20 min. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär. Toppa ev med kokos.

Tips:

Kladdkakan är skapad av Hanna Stöt från Mora, finalist i Kladdkakeracet 2015.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem