Kladdkaka med kanel

Kladdkaka med kanel

35 min
Går att frysa
Kladdkaka med smak av kanel är en kanske lite oväntad men mycket god kombination. En klick lätt vispad grädde passar underbart till denna kladdkaka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-kanel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Klart!
Video
Kladdkaka – toppa med topping

Kladdkaka är ju gott som det är, men vill du få kladdkakan extra god och snygg? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på toppings och tillbehör som passar att servera till kladdkaka.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Malen kanel
1 tsk