Kladdkaka med kaffe

Kladdkaka med kaffe

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(163 st)

Recept på en ljuvligt kladdig kladdkaka. Krossat kaffe i kakan ger lite tuggmotstånd och vuxen smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk hela kaffebönor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kallt, starkt kaffe
  • 2 dl vetemjöl

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Garnera ev med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna.

Kladdkaka – smaksätt med något gott

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem