Kladdkaka med kaffe och chokladganache

Kladdkaka med kaffe och chokladganache

Betyg

(19 st)

Ganache är ett franskt ord för len chokladkräm, här är den smaksatt med nötcreme och toppar den kaffesmakande kladdkakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • ½ dl kokosflingor
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm havssalt
  • 3 msk starkt kaffe

Chokladganache:

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl nötkräm, t ex nutella
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 liter jordgubbar
  • ev glassar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med kokos. Smält smöret och blanda ner ägg och socker, häll i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Chokladganache:

Hacka chokladen. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull, låt koka ca 15 min på medelvärme. Rör ner nötkräm och smör i smeten. Häll ganachen över kakan och låt kallna.

Dela jordgubbarna och fördela över kakan och server gärna med glass.

Tips:

Receptet är skapat av Linus Brusberg och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem