Kladdkaka med kaffe och chokladganache

Kladdkaka med kaffe och chokladganache

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Ganache är ett franskt ord för len chokladkräm, här är den smaksatt med nötcreme och toppar den kaffesmakande kladdkakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • ½ dl kokosflingor
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm havssalt
  • 3 msk starkt kaffe

Chokladganache:

  • 1 liter jordgubbar
  • ev glassar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med kokos. Smält smöret och blanda ner ägg och socker, häll i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Chokladganache:

Hacka chokladen. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull, låt koka ca 15 min på medelvärme. Rör ner nötkräm och smör i smeten. Häll ganachen över kakan och låt kallna.

Dela jordgubbarna och fördela över kakan och server gärna med glass.

Tips:

Receptet är skapat av Linus Brusberg och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem