Kladdkaka med kaffe och chokladganache
50 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Ganache är ett franskt ord för len chokladkräm, här är den smaksatt med nötcreme och toppar den kaffesmakande kladdkakan.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kladdkaka:
Chokladganache:
Receptet är skapat av Linus Brusberg och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Energi:
550 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 30 g |
Ingredienser
Kladdkaka:
100 g | |
Kokosflingor
|
½ dl |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2½ dl |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Kakao
|
5 msk |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Havssalt
|
1 krm |
Starkt kaffe
|
3 msk |
Chokladganache:
Mörk choklad
|
100 g |
---|---|
2 dl | |
Strösocker
|
1 dl |
Ljus sirap
|
1 dl |
Nötkräm, t ex nutella
|
1 dl |
50 g |
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Ev glassar
|