Kladdkaka med kaffe och chokladganache
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Ganache är ett franskt ord för len chokladkräm, här är den smaksatt med nötcreme och toppar den kaffesmakande kladdkakan.
Ingredienser
Kladdkaka:
| 100 g | |
|
Kokosflingor
|
½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Kakao
|
5 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Havssalt
|
1 krm |
|
Starkt kaffe
|
3 msk |
Chokladganache:
|
Mörk choklad
|
100 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Ljus sirap
|
1 dl |
|
Nötkräm, t ex nutella
|
1 dl |
| 50 g |
|
Jordgubbar
|
1 liter |
|---|---|
|
Ev glassar
|
Gör så här
Kladdkaka:
Chokladganache:
Markera receptet som tillagat
Receptet är skapat av Linus Brusberg och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Näringsvärden, per bit
Energi:
549 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 3,8 % | 5,1 g |
| Fett: | 47,7 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 48,5 % | 65,6 g |