Kladdkaka med kaffe och chokladganache
50 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Ganache är ett franskt ord för len chokladkräm, här är den smaksatt med nötcreme och toppar den kaffesmakande kladdkakan.
Ingredienser
Kladdkaka:
100 g | |
Kokosflingor
|
½ dl |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2½ dl |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Kakao
|
5 msk |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Havssalt
|
1 krm |
Starkt kaffe
|
3 msk |
Chokladganache:
Mörk choklad
|
100 g |
---|---|
2 dl | |
Strösocker
|
1 dl |
Ljus sirap
|
1 dl |
Nötkräm, t ex nutella
|
1 dl |
50 g |
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Ev glassar
|
Gör så här
Kladdkaka:
Chokladganache:
Markera receptet som tillagat
Receptet är skapat av Linus Brusberg och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Näringsvärden, per bit
Energi:
549 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 3,8 % | 5,1 g |
Fett: | 47,7 % | 29,6 g |
Kolhydrater: | 48,5 % | 65,6 g |

