Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär - Recept | Arla
Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 175 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ dl honungsrostade jordnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2½ tsk frystorkat espressokaffepulver
  • 1 dl vetemjöl

Till servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Garnering:

  • Arla® vispgrädde
  • choklad
  • färska bär, t ex hallon eller blåbär

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Garnera med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: