
Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär
En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 bitar
-
175 g Arla® Svenskt Smör
- 175 g mörk choklad
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- ½ dl honungsrostade jordnötter
- 1 dl torkade tranbär
- 2½ tsk frystorkat espressokaffepulver
- 1 dl vetemjöl
Till servering:
Garnering:
-
Arla® vispgrädde
- choklad
- färska bär, t ex hallon eller blåbär
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Garnera med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 455 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 41 g
- Fett: 30 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut