Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

45 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.

Ingredienser

175 g
Mörk choklad
175 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Honungsrostade jordnötter
½ dl
Torkade tranbär
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Frystorkat espressokaffepulver
2½ tsk
2 dl
Färska bär, t ex hallon eller blåbär
Choklad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker.
  • Dela äggen i gulor och vitor.
  • Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe.
  • Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Vispa grädden.
  • Servera kakan med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

441 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,3 % 5,7 g
Fett: 64,3 % 32,1 g
Kolhydrater: 30,4 % 33 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-honungsjordnotter-och-tranbar/