Kladdkaka med hasselnötskaramell

Kladdkaka med hasselnötskaramell

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(62 st)

En klassisk kladdkaka som piffats till med kanderade hasselnötter som gör kladdkakan extra knaprig och god. Servera gärna vispad grädde till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Kladdkaka

Hasselnötskaramell

  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl hasselnötter

Gör så här:

Gör så här:

Börja med hasselnötskaramellen. Smält sockret på svag värme i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Rör ner hasselnötterna och rör runt så de blandas väl. Häll upp dem på ett bakplåtspapper och sära hasselnötterna från varandra med hjälp av två gafflar, låt kallna. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Tillsätt hasselnötterna. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Vispa grädden och servera den till kakan.

Tips:

Receptet är gjort av Hedvig Isacson i Mölndal, finalist i Kladdkakeracet 2013.

Lär känna din ugn

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem