Kladdkaka med hasselnötskaramell
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En klassisk kladdkaka som piffats till med kanderade hasselnötter som gör kladdkakan extra knaprig och god. Servera gärna vispad grädde till.
Ingredienser
Kladdkaka:
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Kakao
|
4 msk |
|
Vaniljsocker
|
1½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
Hasselnötskaramell
|
Strösocker
|
1 dl |
|---|---|
|
Hasselnötter
|
1½ dl |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är gjort av Hedvig Isacson i Mölndal, finalist i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per bit
Energi:
512 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 4,4 % | 5,5 g |
| Fett: | 52,1 % | 30,2 g |
| Kolhydrater: | 43,5 % | 54,8 g |
Video
Lär känna din ugn
Baka kladdkaka är lätt, men din ugn kan göra att kakan inte blir helt perfekt. Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att du behöver lära känna din ugn för att lyckas med kladdkakan.