Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

Betyg

(9 st)

Några korn salt lyfter smaken på kolasåsen som ringlas över den färdiggräddade kakan. Lättvispad grädde eller vaniljglass är gott till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl kakao
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl minimarshmallows
  • 125 g färska hallon

Salted caramel:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull som rymmer 2 liter. Ta kastrullen från värmen. Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en bunke och häll blandningen i kastrullen. Tillsätt ägg och mjöl, rör om ordentligt. Vänd i 1 dl marshmallows. Häll smeten i formen, tryck ner hallonen och toppa med resterande marshmallows. Grädda mitt i ugnen 25-30 min, lår svalna.

Salted caramel:

Koka upp socker, sirap och grädde i en kastrull. När sockret löst sig tillsätt salt. Ta av från värmen och rör i smöret. Låt såsen svalna helt innan den ringlas över kakan.

Tips:

Receptet är skapat av Smilla Ahlqvist och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem