Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Några korn salt lyfter smaken på kolasåsen som ringlas över den färdiggräddade kakan. Lättvispad grädde eller vaniljglass är gott till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl kakao
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl minimarshmallows
  • 125 g färska hallon

Salted caramel:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull som rymmer 2 liter. Ta kastrullen från värmen. Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en bunke och häll blandningen i kastrullen. Tillsätt ägg och mjöl, rör om ordentligt. Vänd i 1 dl marshmallows. Häll smeten i formen, tryck ner hallonen och toppa med resterande marshmallows. Grädda mitt i ugnen 25-30 min, lår svalna.

Salted caramel:

Koka upp socker, sirap och grädde i en kastrull. När sockret löst sig tillsätt salt. Ta av från värmen och rör i smöret. Låt såsen svalna helt innan den ringlas över kakan.

Tips:

Receptet är skapat av Smilla Ahlqvist och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Näringsvärden, per bit exkl tlllbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa: