Kladdkaka med fläderkräm

Kladdkaka med fläderkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(74 st)

En magiskt god kladdkaka med underbar vit chokladkräm med smak av fläder på toppen. Dekorera gärna kladdkakan med mynta innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Fläderkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor.Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och blanda med chokladen och fläderblomssaften. Bred ut krämen på kakan vid servering. Garnera med en skiva citron och några blad mynta.

Smälta choklad i vattenbad

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem