Kladdkaka med fläderkräm

Kladdkaka med fläderkräm

Betyg

(74 st)

En magiskt god kladdkaka med underbar vit chokladkräm med smak av fläder på toppen. Dekorera gärna kladdkakan med mynta innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Fläderkräm:

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1½ msk konc fläderblomssaft
  • 50 g vit choklad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor.Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och blanda med chokladen och fläderblomssaften. Bred ut krämen på kakan vid servering. Garnera med en skiva citron och några blad mynta.

Så här smälter du choklad

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem