Kladdkaka med fläderkräm
40 min
Efterrätt
Går att frysa
•
En magiskt god kladdkaka med underbar vit chokladkräm med smak av fläder på toppen.
Dekorera gärna kladdkakan med mynta innan servering.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
390 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 25 g |
Video
Smälta choklad i vattenbad
Kladdkaka är så enkelt att baka att alla kan klara av det! Det finns tricks för att göra kladdkakan extra god. Här visar Johanna Westman visar hur du smälter choklad på bästa sätt.
Ingredienser
100 g | |
Strösocker
|
2½ dl |
Ägg
|
2 |
Vetemjöl
|
2 dl |
Kakao
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Fläderkräm:
Vit choklad
|
50 g |
---|---|
2 dl | |
Konc fläderblomssaft
|
1½ msk |