Kladdkaka med fläderkräm

Kladdkaka med fläderkräm

40 min Efterrätt
En magiskt god kladdkaka med underbar vit chokladkräm med smak av fläder på toppen. Dekorera gärna kladdkakan med mynta innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-fladerkram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj en form, ca 24 cm i diameter, och ströa den med kokosflingor.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och blanda med chokladen och fläderblomssaften.
  • Bred ut krämen på kakan vid servering.
  • Garnera med en skiva citron och några blad mynta.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 25 g
Video
Smälta choklad i vattenbad

Kladdkaka är så enkelt att baka att alla kan klara av det! Det finns tricks för att göra kladdkakan extra god. Här visar Johanna Westman visar hur du smälter choklad på bästa sätt.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
100 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Kakao
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Fläderkräm:
Vit choklad
50 g
2 dl
Konc fläderblomssaft
1½ msk