Kladdkaka med Daim

Kladdkaka med Daim

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(337 st)

En klassisk kladdkaka i fantastiskt god kombination med Daim.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Hacka dajmen och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta ev kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden.

Kladdkaka – toppa med topping

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: