Kladdkaka med daim och kola
50 min
Går att frysa
•
Med ett knäckigt tak och karameliserad mjölk som en god överraskning inuti kommer den här kladdkakan att göra succé!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smaksätt gärna grädden med rivet skal och saft av 1 apelsin.
Receptet är skapat av Thelma Mangbäck och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Energi:
685 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 80 g |
Fett: | 35 g |
Ingredienser
150 g | |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
3½ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kakao
|
4½ msk |
Vetemjöl
|
2 dl |
Daim
|
1 |
Karamelliserad mjölk ca 400 g
|
1 burk |
Daim
|
200 g |
---|---|
Rice krispies
|
1½ dl |
2 dl |