Kladdkaka med daim och kola

Kladdkaka med daim och kola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Med ett knäckigt tak och karameliserad mjölk som en god överraskning inuti kommer den här kladdkakan att göra succé!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4½ msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dubbeldaim
  • 1 burk karamelliserad mjölk ca 400 g
  • 200 g daimchoklad
  • 1½ dl rice krispies

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bryt daimen i bitar och vänd ner i smeten. Häll hälften av smeten i formen. Klicka ut den karamelliserade mjölken och toppa med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Hacka daimchokladen. Smält i mikro eller över vattenbad. Tillsätt rice krispies. Bred smeten över kakan och låt stelna.

Vispa grädden och servera till kakan.

Tips:

Smaksätt gärna grädden med rivet skal och saft av 1 apelsin.

Tips:

Receptet är skapat av Thelma Mangbäck och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem