Kladdkaka med daim och kola

Kladdkaka med daim och kola

50 min
Med ett knäckigt tak och karameliserad mjölk som en god överraskning inuti kommer den här kladdkakan att göra succé!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bryt daimen i bitar och vänd ner i smeten.
  • Häll hälften av smeten i formen. Klicka ut den karamelliserade mjölken och toppa med resten av smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Hacka daimchokladen. Smält i mikro eller över vattenbad. Tillsätt rice krispies. Bred smeten över kakan och låt stelna.
  • Vispa grädden och servera till kakan.
Klart!
Tips:

Smaksätt gärna grädden med rivet skal och saft av 1 apelsin.

Tips:

Receptet är skapat av Thelma Mangbäck och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Energi:

685 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 35 g

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
4½ msk
Vetemjöl
2 dl
Daim
1
Karamelliserad mjölk ca 400 g
1 burk
Daim
200 g
Rice krispies
1½ dl