Kladdkaka med daim och kola

Kladdkaka med daim och kola

Betyg

(37 st)

Med ett knäckigt tak och karameliserad mjölk som en god överraskning inuti kommer den här kladdkakan att göra succé!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4½ msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dubbeldaim
  • 1 burk karamelliserad mjölk ca 400 g
  • 200 g daimchoklad
  • 1½ dl rice krispies

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bryt daimen i bitar och vänd ner i smeten. Häll hälften av smeten i formen. Klicka ut den karamelliserade mjölken och toppa med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Hacka daimchokladen. Smält i mikro eller över vattenbad. Tillsätt rice krispies. Bred smeten över kakan och låt stelna.

Vispa grädden och servera till kakan.

Tips:

Smaksätt gärna grädden med rivet skal och saft av 1 apelsin.

Tips:

Receptet är skapat av Thelma Mangbäck och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem