Kladdkaka med daim och kola

50 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Kladdkaka med daim och kola

Med ett knäckigt tak och karameliserad mjölk som en god överraskning inuti kommer den här kladdkakan att göra succé!

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
4½ msk
Vetemjöl
2 dl
Daim
1
Karamelliserad mjölk ca 400 g
1 burk
Daim
200 g
Rice krispies
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bryt daimen i bitar och vänd ner i smeten.
  • Häll hälften av smeten i formen. Klicka ut den karamelliserade mjölken och toppa med resten av smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Hacka daimchokladen. Smält i mikro eller över vattenbad. Tillsätt rice krispies. Bred smeten över kakan och låt stelna.
  • Vispa grädden och servera till kakan.
Markera receptet som tillagat

Smaksätt gärna grädden med rivet skal och saft av 1 apelsin.

Receptet är skapat av Thelma Mangbäck och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

Energi:

646 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,2 % 8,3 g
Fett: 45,4 % 33,2 g
Kolhydrater: 49,4 % 78,5 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-daim-och-kola/