Kladdkaka med chokladkräm

Kladdkaka med chokladkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(317 st)

En klassisk kladdkaka med fyllig, smakrik chokladkräm. En favorit för alla chokladälskare! Lika god till kalaset som till efterrätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Chokladkräm:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och häll i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör om.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  4. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner den och vaniljsockret i grädden. Rör om till chokladen har smält. Låt svalna. Bred krämen över kakan och servera.

Så får du kladdkakan högre

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag