Kladdkaka med chokladkräm
45 min
•
Arbetstid: 25 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En klassisk kladdkaka med fyllig, smakrik chokladkräm. En favorit för alla chokladälskare! Lika god till kalaset som till efterrätt.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Kakao
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Chokladkräm:
| 1 dl | |
|
Mörk choklad
|
100 g |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
284 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 5 % | 3,5 g |
| Fett: | 54,1 % | 17,4 g |
| Kolhydrater: | 40,9 % | 28,6 g |
Video
Så får du kladdkakan högre
Kladdkaka är enkelt att baka, dessutom alltid populärt! Kladdkaka går dessutom att variera på massa olika sätt. Här tipsar Johanna Westman om hur du kan få kladdkakan högre.