Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch

Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch

Betyg

(11 st)

Ibland blir ett plus ett tre. Som när man gör en kladdkaka, toppar den med bär och bakar av den en gång till med ett krispigt smuldegstäcke. Det blir inte bara gott, utan jättegott.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 50 g mörk choklad
  • kokosflingor till formen

Smulpajscrunch:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt i en bunke och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna utom chokladen och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Hacka chokladen grovt och tryck ner bitarna i kladdkakan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Smulpajscrunch:

Blanda vetemjöl, havregryn och 3 msk socker i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en smuldeg. Lägg de frusna bären i en bunke. Tillsätt resten av sockret och potatismjöl och blanda. Höj temperaturen i ugnen till 225°. Lägg bären på kakan och strö över smuldegen. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda tills smuldegen fått fin färg, ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den i kyl ca 1 tim. Servera med lättvispad grädde.

Tips:

Receptet är skapat av Tora Nåvall och Ian Nåvall och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem