Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch
1 tim
Går att frysa
•
Ibland blir ett plus ett tre. Som när man gör en kladdkaka, toppar den med bär och bakar av den en gång till med ett krispigt smuldegstäcke. Det blir inte bara gott, utan jättegott.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smulpajscrunch:
Receptet är skapat av Tora Nåvall och Ian Nåvall och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.
Energi:
300 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 18 g |
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Kakao
|
4 msk |
Bakpulver
|
2 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Mörk choklad
|
50 g |
Kokosflingor till formen
|
Smulpajscrunch:
100 g | |
Strösocker
|
6 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Havregryn
|
1½ dl |
Frysta hallon
|
3 dl |
Frysta blåbär
|
2 dl |
Potatismjöl
|
1 msk |