Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch

Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch

1 tim
Ibland blir ett plus ett tre. Som när man gör en kladdkaka, toppar den med bär och bakar av den en gång till med ett krispigt smuldegstäcke. Det blir inte bara gott, utan jättegott.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-chokladbitar-och-smulpajscrunch/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt i en bunke och rör ner det smälta smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna utom chokladen och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Hacka chokladen grovt och tryck ner bitarna i kladdkakan.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Smulpajscrunch:
  • Blanda vetemjöl, havregryn och 3 msk socker i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en smuldeg.
  • Lägg de frusna bären i en bunke. Blanda ner resten av sockret och potatismjölet.
  • Höj temperaturen i ugnen till 225°.
  • Lägg bären på kakan och strö över smuldegen. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda tills smuldegen fått fin färg, ca 15 min.
  • Låt kakan svalna och ställ den i kyl ca 1 tim.
  • Servera med lättvispad grädde.
Klart!

Receptet är skapat av Tora Nåvall och Ian Nåvall och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Energi:

300 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 18 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
4 msk
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Mörk choklad
50 g
Kokosflingor till formen
Smulpajscrunch:
100 g
Strösocker
6 msk
Vetemjöl
1½ dl
Havregryn
1½ dl
Frysta hallon
3 dl
Frysta blåbär
2 dl
Potatismjöl
1 msk
Till servering: