Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch
                                
                                    1 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Ibland blir ett plus ett tre. Som när man gör en kladdkaka, toppar den med bär och bakar av den en gång till med ett krispigt smuldegstäcke. Det blir inte bara gott, utan jättegott.
Ingredienser
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 2½ dl | 
| 
                                            
                                                Kakao
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Mörk choklad
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Kokosflingor till formen
                                            
                                     | 
Smulpajscrunch:
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 6 msk | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Havregryn
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Frysta hallon
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Frysta blåbär
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Potatismjöl
                                            
                                     | 1 msk | 
Till servering:
Gör så här
Smulpajscrunch:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Receptet är skapat av Tora Nåvall och Ian Nåvall och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.
Näringsvärden, per bit
Energi:
349 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g | 
| Protein: | 5 % | 4,3 g | 
| Fett: | 43,8 % | 17,3 g | 
| Kolhydrater: | 51,2 % | 44 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp)