Kladdkaka med apelsin
35 min
Efterrätt
Går att frysa
•
En kladdkaka med smak av fint rivet apelsinskal, en klassisk smakkombination. Kakan är klar att tas ur ugnen när den är torr på ytan och lös i mitten.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
295 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 15 g |
Video
Det finns tricks för att göra kladdkakan extra god. Här tipsar Johanna Westman om att bröa formen med något annat än ströbröd, ett enkelt sätt att skapa ny karaktär till kladdkakan.
Ingredienser
150 g | |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
3 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Kakao
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
½ msk |
Salt
|
2 krm |
Apelsin
|
rivet skal av 1 |