Kladdkaka med apelsin

Kladdkaka med apelsin

35 min Efterrätt
En kladdkaka med smak av fint rivet apelsinskal, en klassisk smakkombination. Kakan är klar att tas ur ugnen när den är torr på ytan och lös i mitten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-apelsin/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  • Tillsätt apelsinskal och rör om.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
  • Låt kakan svalna.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 15 g
Video

Det finns tricks för att göra kladdkakan extra god. Här tipsar Johanna Westman om att bröa formen med något annat än ströbröd, ett enkelt sätt att skapa ny karaktär till kladdkakan.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Apelsin
rivet skal av 1