Kladdkaka i långpanna med kolakvarg

50 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Kladdkaka i långpanna med kolakvarg

Härligt chokladig kladdkaka i långpanna som toppas med dulce de leche. Enkelt recept på en magiskt god kladdkaka. Perfekt att bjuda på när det är många runt bordet - till kalaset, fikat eller som efterrätt. Serveras med sötsyrlig kolakvarg.

Ingredienser

300 g
Ägg
6
Strösocker
7½ dl
Vetemjöl
4½ dl
Kakao
1½ dl
Vaniljsocker
1 msk
Mörk choklad
100 g

Topping:

500 g
Karamelliserad mjölk
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och rör samman med ägg, socker, mjöl, kakao och vaniljsocker.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Skär kladdkakan i bitar och servera med en klick kolakvarg.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

319 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,1 % 5,6 g
Fett: 42,7 % 15,4 g
Kolhydrater: 50,2 % 39,3 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-i-langpanna-med-kolakvarg/